DAN ŽENA SMO OBOGATILI Z DRUŽENJEM V PRIPOVEDI IN POEZIJI

 

V živahnem duhu medsebojnega povezovanja smo se osmega marca zbrali v prostorih naše fizioterapije, da bi skupaj ustvarili neponovljivo dopoldne, polno smeha, petja, plesa in kulture.

 

Posebna gostja tega dogodka je bila Neža Bandelj, komparativistka in sociologinja iz Knjižnice Sežana, ki nas je popeljala v čudoviti svet plesalke Marte Pavlin – Brine. Njena zgodba je navdušila vse prisotne, saj je ponudila vpogled v življenje in delo izjemne umetnice.

 

Nato smo se zbrali okoli besed, ko smo skupaj brali poezijo slovenskih avtoric. Vsaka pesem je pripovedovala svojo zgodbo, nas navdihovala in poglobila naše razmišljanje o življenju, ljubezni in lepoti sveta okoli nas.

 

Ob skodelici čaja, dišeči kavi in domačih slaščicah, ki so jih ustvarile pridne roke uporabnikov dnevnega centra, naših gostov iz doma na Krasu ter osebja oddelka za osebno spremljanje, smo še bolj zaživeli.

 

Zvoki harmonike in drugih glasbil so nas povabili na plesni parket, kjer smo se prepustili ritmu glasbe in uživali v trenutkih skupne radosti.

 

Tovrstna druženja so dragocena, saj spodbujajo socialne interakcije in omogočajo našim stanovalcem ter uporabnikom, da se izrazijo na edinstven način ter delijo svoje izkušnje in znanje. Vsi smo se strinjali, da so to trenutki, ki jih bomo nosili v srcih še dolgo časa in že nestrpno pričakujemo naslednji skupni dogodek, ki bo še bolj povezal naše skupnosti.

 

Ekipa navdušenih organizatorjev