Medgeneracijsko druženje

MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE: Nepozaben dogodek na današnji dan!

Danes, 25. septembra, smo na oddelku za osebno spremljanje doživeli posebno medgeneracijsko druženje. V sodelovanju z dijakinjami Gimnazije Sežana smo pripravili nepozaben dan za naše stanovalce. Takšna srečanja vedno obogatijo njihove življenjske izkušnje, saj jim omogočajo bližji stik s mladimi, ki jim namenijo posebno pozornost.

Poleg običajnih dnevnih aktivnosti smo se odločili, da bomo skupaj preživeli čas v čudovitem domskem zimskem vrtu. Tam smo izvedli ustvarjalne delavnice rezanja in pregibanja, pod vodstvom delovne terapevtke Nike Čepar ter animatorke Tedeje Tavčar. Skupaj smo izdelovali čudovito jesensko listje iz papirja, ki bo kmalu okrasilo domske prostore. Poleg tega smo pripravljali gradivo za izdelovanje božičnih zvezd, kar nas je še dodatno navdušilo za prihajajoče praznike.

V prijetni družbi smo preživeli čudovit dan, ki je bil poln smeha, petja in pripovedovanja zgodb. Skupina se je potepala po besednih zvezah, raziskovali smo Slovenijo od obale do hribovja. Po kosilu smo se v manjši skupini odpravili na sproščujoč sprehod po domskem parku. Dan smo zaključili ob prijetnem kramljanju ob skodelici kave. Vsi smo se strinjali, da je to le začetek, saj že komaj čakamo na decembrsko srečanje, ko se bomo združili v še večjem številu in ustvarili še več nepozabnih trenutkov.

S prijaznimi pozdravi,
Tedeja Tavčar