DNEVNI CENTER SEŽANA

DNEVNI CENTER SEŽANA ODPRL SVOJA VRATA

 

 

V ponedeljek, 13.6.2022, je v Dnevni center Sežana vstopilo prvih pet uporabnikov. V prostorih, ki jih je Dom upokojencev Sežana uredil s pomočjo sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, bodo zaposleni lahko poskrbeli za do petnajst uporabnikov.

 

Da bi se dejavnost in uporabniki dnevnega centra čimbolj vklopili v okolje, ter da bi občani in drugi vabljeni spoznali prostore, način delovanja in zaposlene, smo v četrtek, 17.6.2022, v Dnevnem centru imeli dan odprtih vrat. Poleg sosedov in tistih, ki se za to storitev zanimajo, smo medse povabili tudi predstavnike Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Občine Sežana, Centra za socialno delo Južna Primorska, enota Sežana, Zdravstvenega doma Sežana in druge.

Prisotne so pozdravili direktorica Doma upokojencev Sežana, Rosana Šturm, župan Občine Sežana, David Škabar ter generalni direktor Direktorata za starejše in deinstitucionalizacijo, Andrej Grdiša.

 

Po kratkem programu, ki so ga pod vodstvom delovne terapevtke Tanje Renčelj pripravili stanovalci DU Sežana, in klepetu v sproščenem vzdušju v čudovitih prostorih dnevnega centra, smo zanj vsi imeli enake želje: naj bodo dogodki v njem prijetni, obrazi uporabnikov nasmejani, svojci pa vsaj malo razbremenjeni.

SREČNO, DNEVNI CENTER SEŽANA!