V mesecu septembru smo v naši ustanovi aktivno sodelovali pri ozaveščanju o Alzheimerjevi bolezni, kar je izjemnega pomena za naše stanovalce. Posebno pozornost smo namenili dogodku, ki se je odvil 21. septembra, na dan Alzheimerjeve bolezni. Organizirali smo poseben Spominski sprehod in kulturni program in ves dopoldan preživeli v prijetni družbi naših stanovalcev, njihovih svojcev ter uporabnikov dnevnega centra. Krepko piko na i smo pristavili s prisrčnim kulturnim programom ter prijetnim druženjem z okusnimi prigrizki.
Takšni dogodki krepijo vezi med našimi stanovalci, njihovimi svojci in nami, zaposlenimi, hkrati pa poudarjajo vlogo naše ustanove kot srčne skupnosti, ki se predano posveča celostnemu blagostanju svojih članov. Vzpodbujajo ozaveščanje o Alzheimerjevi bolezni ter spodbujajo medsebojno podporo in empatijo.
Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste sodelovali pri ustvarjanju teh neprecenljivih trenutkov. To so trenutki, ki obogatijo življenja naših stanovalcev, obenem pa izpostavljajo, kako ključna je empatija, razumevanje in individualen pristop pri skrbi za osebe z demenco.

Tedeja Tavčar

V začetku avgusta smo imeli enodnevni projekt Mobilni heroji. Cilj projekta je bil približevanje tehnologije starejšim in predstavitev uporabne vrednosti pametnih naprav. Naši stanovalci so se spoznali z uporabo tablic in pametnih telefonov.

O zanimivosti več povedo same fotografije.

 

V sredo, 19.7.2023, je v našem domu potekalo posebno slavje. Naša  gospa Danica je slavila častitljivih 100 let. Ob tej priložnosti smo ji nazdravili stanovalci, delavci in seveda njeni bližnji, ki so ji pripravili nepozaben dan.  Obiskal jo je tudi župan občine Pivka gospod Robert Smrdelj in gospod župnik  Zdenko Štrukelj iz Košane. Gospa je bila rojena v vasici Narin, nato pa je živela v Neverkah. V naši sredini je zadnjih pet let.  Drugi dan so se ji pridružili še ostali slavljenci meseca julija.

Še na mnoga leta gospa Danica. 

rpt

Praznovali so slavljenci meseca junija…

Obiskali so nas učenci OŠ Divača. Pripravili so zanimivo, šaljivo igrico in krajši progam. Zaigral nam je tudi harmonikaš.

Po enem  letih premora so nam zopet zaigrali člani in članici ansambla Kimel. Petkov popoldan je minil ob zvokih glasbe in petja, ki so odmevali po naših hodnikih. 

 

Zadnji majski dan smo imeli prisrčen nastop Dua Štivan. Godca sta nam zaigrala in zapela tako po starem in brez elektrike… Prisluhnili smo jima in tudi skupaj zapeli.

Naše stanovalce, ki prihajajo iz Občine Divača, so dne 9.5.2023 obiskali člani Društva upokojencev Divača. Na druženju so uživali ob zvokih harmonike, na katero je veselo zaigral g. Egon Bratuž. Razveselili so se tudi ob lepi besedi in pozdravih predsednika društva g. Stojana Cerkvenika. Prostovoljki Breda in Darinka sta prijazno razdelili darila in poklepetali z domačini.

Hvala Društvu upokojencev Divača za prijetno skupno doživetje. 

Vlasta Gabrič

Praznovali so majski slavljenci…

Po dolgem premoru so bili zopet med nami plesalci plesnega društva Srebrna in Senožeč. Pripravili so nam prisrčen program. Na koncu smo še skupaj zaplesali…