OBISK OTROK IZ VRTCA SEŽANA

V oktobru so nas obiskali otroci iz vrtca Sežana. Vzgojiteljica je prebrala zgodbo, otroci so zapeli in stanovalcem podarili risbe, ki so jih narisali prav za ta namen. S pozitivno energijo, lepimi besedami in dotikom so naše stanovalce zelo osrečili. Namen tega in vseh nadaljnjih srečanj je medgeneracijsko sodelovanje in vzpostavljanje dobre interakcije med otroci in starostniki. Spodaj so strnjeni občutki otrok po druženju.

Nika Čepar in Anja Kristan

Zakaj je una teta jokala? Ker je bila preveč vesela? Sem vsem doma to povedala, veš. Še bi šla. Bi lahko naredili muziko. (Lara)

 

Meni je bilo lepo, ker smo sedeli na velikih stolih in smo dobili sok za pit. Še bi šla, da bi zapeli pesmico. Ma, da bi skupaj zapeli z njimi. (Katarina)

 

Meni je bilo všeč gledat mojo nono. Ena teta je imela mojo risbo. Ji je bila lepa. (Tinkara)

 

Mi je bilo lepo, ko so ploskali. So bili veseli, ker smo jim dali darilo. Naslednjič bi jim nesel še risbe in kamenčke bi porisal zanje. (Vid)

 

So mi bile lepe nonice. Moja nona tudi ne more hodit, pa jo čuva moj nono. Drugič bi še šla in bi jim nesla bonbone. (Vanesa)

 

Nisem bila. Moja nona je v Postojni. Ob sobotah sem pri nji, skupaj riševa in mi vse dobro skuha. Bi želela, da pride z vlakom k meni v vrtec na obisk. Ne vozi avta. Dela v trgovini. (Erika)

 

Teto sem primu za roko. Je imela čudno roko, kot moja nona. Lepo mi je bilo, da so bili veseli risbic. A mi je bilo malo čudno. Ne vem če bi še šel. Sej je bilo dobro. Bi jim nesel moj radio, sam je malo star, pa ne vem če bi zdržal. Raje bi šel s kitaro. (Gabrijel)

 

Ne bi šla več. (Lejan)

 

Mi je bilo zelo lepo, ker smo peli in razveselili tete. Kaj če bi šli pokukat tja, kjer samo ležijo. Sej bi samo pokukali in že to bi bili veseli. Jaz bi jim nesla risbe, da se lahko tudi oni poročijo, tako kot smo se mi. Veš, vsi se malo »pobojimo«, zato jih najprej nisem želela pobožati. Potem sem b’la pogumna, sem pobožala in je bilo lepo. (Neja)

 

Ni mi bilo všeč, ker sem si majico polil s sokom. In tam sem pogrešal mojo nono. Bi šel spet, ampak da bi šla moja nono in nona z mano tja. (Ledri)

 

Bili so ljubazni. In sem dala teti mojo risbico. Tata mi ne dozvoli več da grem tja. Jaz bi še šla. Bi nesla risbice in bonbone. (Anila)

 

V redu je bilo, samo ne bi več šla. Ker meni je lepše v vrtcu. Če pa bi šla, potem bi jim kaj zaplesala in zapela pesmico Pikapolonica. (Iris)

 

Meni je bilo lepo ko smo peli in pili. Še bi šel. Vse bi tam delali. Bi nesli s sabo sadje, da bi skupaj imeli sadno malico. (Evan)

 

Jaz bi rad, da bi oni peli in bi jaz tekal lahko okoli njih. (Joel)

 

Ko smo peli so bili veseli. To mi je bilo dobro. Sem videla njihova usta, da so veseli. (Metka)

 

Meni je bilo lepo, ker smo jim peli pesmice. So bili veseli. In mi je bila lepa pravljica, ki si nam jo tam prebrala. Drugič bi lahko imeli s sabo instrumente in bi vsi skupaj igrali. (Teodora)

 

Meni je bilo tam lepo in bi še šel. Mi je bila lepa pravljica. Tudi tete in strici so mi bili vsi lepi. Bi šel še in bi jim nesel čokolado. (Lucas)