Sprehod za spomin

V mesecu septembru smo v naši ustanovi aktivno sodelovali pri ozaveščanju o Alzheimerjevi bolezni, kar je izjemnega pomena za naše stanovalce. Posebno pozornost smo namenili dogodku, ki se je odvil 21. septembra, na dan Alzheimerjeve bolezni. Organizirali smo poseben Spominski sprehod in kulturni program in ves dopoldan preživeli v prijetni družbi naših stanovalcev, njihovih svojcev ter uporabnikov dnevnega centra. Krepko piko na i smo pristavili s prisrčnim kulturnim programom ter prijetnim druženjem z okusnimi prigrizki.
Takšni dogodki krepijo vezi med našimi stanovalci, njihovimi svojci in nami, zaposlenimi, hkrati pa poudarjajo vlogo naše ustanove kot srčne skupnosti, ki se predano posveča celostnemu blagostanju svojih članov. Vzpodbujajo ozaveščanje o Alzheimerjevi bolezni ter spodbujajo medsebojno podporo in empatijo.
Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste sodelovali pri ustvarjanju teh neprecenljivih trenutkov. To so trenutki, ki obogatijo življenja naših stanovalcev, obenem pa izpostavljajo, kako ključna je empatija, razumevanje in individualen pristop pri skrbi za osebe z demenco.

Tedeja Tavčar